Verschillende earparty's

Een feestje voor je oren? Nou alle pijn en moeite die je moet doen doorstaan door al die piercings te laten zetten voor dé earparty, is zeker geen feestje. Toch doe ik het en met mij vele vrouwen! Je oor versieren met verschillende oorbellen, knopjes, ringetjes en piercings, oftewel: een earparty! Zet er een hashtag voor, zoek op Instagram en je hebt haast 20.000 foto’s om doorheen te scrollen. En als je dat al veel vindt, laat Pinterest dan vooral links liggen!

Maar wat is nou precies een earparty en hoe ziet dat eruit?

Als eerst heb je meerdere gaatjes nodig om een earparty te kunnen creeren. Heb je dit (nog) niet? No worries, ik vertel je straks over al je opties en mogelijkheden tot het waarmaken van jouw earparty!
Heb je meerdere gaatjes in je oren, dan ben je good to go! Welke stijl wil je voor gaan? Minimal, medium of een echte statement oor?
Als je niet kan kiezen, heb ik goed nieuws voor jou: mix & matchen is helemaal de trend.
Je kan voor zelfde soort oorbellen kiezen, of je kan in elk gaatje een ander soort sieraad dragen. Daar spelen een aantal sieraden merken en webshops al op in; dan kan je namelijk een oorsieraad per stuk kopen in plaats van een paartje.

Waar kun je allemaal gaatjes zetten in je oor?

Je zal het niet geloven, maar er zijn wel 24 plekken waar je gepiercet kan worden in je oor!
Alle mogelijke plekken zijn genummerd, en van nummer 1 tot 8 zijn plekken dat redelijk normaal beschouwd worden. Nummers 1 t/m 3 zijn in de oorlel, hier zit geen kraakbeen.
De plekken vanaf nummer 4 worden in het kraakbeen van de oorschelp gepiercet. Dit wil zeggen dat het vaak pijnlijker is en een langer helingsproces. Dit verschilt per plek en per oor. Hoe dikker het kraakbeen, hoe langer het duurt voordat het heelt. Wat fijn en minder fijn wordt ervaren verschilt per persoon. Zelf ben ik echt een watje als het gaat om mijn oren piercen, maar toch doe ik het! Welke zou ik afraden? Nummertje 20 (maar 19 en 21 dan eigenlijk ook), dat is een ‘conch’ en wordt vrijwel op het dikste kraakbeen gedeelte van je oor gepiercet met een helingsproces dat 9 maanden kan duren! Maargoed, wie mooi wil zijn moet pijn lijden..

Een aantal bekende sieraden merken

En dan met name merken die geroemd worden om hun oorbellen collectie:
ANNA+NINA
Fashionology.nl
Overload Studio’s
By1Oak

Maar uiteraard zijn er ook webshops met kleinere prijsjes;
Eline Rosa
My Jewellery

Voor meer leuke feitjes, weetjes en inspiratie op piercing gebied, check dan de Piercing Studio!

Ken jij andere coole sieraden merk? Of ben jij van plan piercings te zetten om een earparty te creeren? Laat het me weten in de comments!