Het laten zetten van een tatoeage

In deze allereerste post bespreken we tatoeages, het laten zetten van je eerste tatoeage om precies te zijn!
Het hebben van tatoeages op je lichaam is tegenwoordig veel normaler en wordt grotendeels geaccepteerd door de maatschappij. Van kleine, te verhullen tatoeages, tot hele arm-sleeves.

Waarom nemen mensen tatoeages?

Voor het zetten van een tatoeage heeft ieder zo zijn eigen reden, maar meestal ligt de motivatie op sociale, symbolische of spirituele gebied.
Op sociaal gebied is dat bij stamculturen de positie in de stam of het proces van kind naar volwassene. Symboliek in tatoeages kan verweven zijn met religie, maar ook bij welke ‘gang’ je hoort. In Amerikaanse gevangenissen zie je veel gevangenen met symbolische tatoeages die aangeven bij welke bende ze horen, of wat ze op hun kerfstok hebben.

Tegenwoordig zie je dat veel tatoeages gezet worden met een verhaal of idee erachter. Door middel van spreuken of het herdenken van gebeurtenissen, plaatsen ze deze voor eeuwig op hun lichaam om daar kracht uit te putten. Dit is dan ook vaak van toepassing bij het laten zetten van je eerste tatoeage. Maar zoals je misschien al wel eens hebt gehoord, als je eenmaal je eerste tatoeage zet, wil je meer. Het werkt haast verslavend!

Mijn eerste tatoeage

eerste tatoeage

Ik heb mijn eerste tatoeage laten zetten toen ik 19 was, te zien hieronder. Het is een kleine A met een sterretje, rechts onder op mijn rug. Ik had 50 euro cadeau

gekregen van mijn zus voor mijn verjaardag, bedoelt voor mijn allereerste tatoeage. Mijn zus was al helemaal ‘in-to’ tatoeages toen ze een jaar of 14 was. Op die jonge leeftijd zeurde ze mijn moeder al om een tatoeage te mogen laten zetten, waar mijn moeder uiteraard niet mee akkoord ging. Op haar 16e kwam haar droom eindelijk in vervulling met een tribal op haar onderrug. Tegenwoordig ook wel een ‘tramp-stamp’ genoemd.
Inmiddels is haar volledige rug versierd met een groot tattoo design, geïnspireerd op het boeddhisme.

Is dit dan ook bij mij gebeurt na mijn eerste tatoeage? Nee zeker niet, ik heb mijn rug niet vol. Maar heeft het verslavende effect ook op mij vat gehad?

Jazeker!

olifant-tatoeage

 

Al mijn tatoeages bij elkaar geteld heb ik er nu 7. Dat klinkt enorm veel, maar daar zitten wel wat kleintjes bij. Hieronder zie je mijn ‘grootste’ tatoeage op mijn bovenarm. Het is een olifant met fine line, dotwork en geometrie. Olifanten zijn al sinds kinds af aan mijn favoriete dier en mijn backpack trip in Azië heb ik als life changing ervaren. Deze tatoeage is een ode aan die reis.
Deze is ontworpen en gezet door Bin bij The Ink Society in Utrecht.

En als je je nou afvraagt, doet het pijn?

Dat is afhankelijk van de plek en je eigen pijngrens. Ook heeft de tijdsduur een effect op je tolerantie, hoe langer het duurt hoe geïrriteerder je huid uiteindelijk wordt. Maar als ik het gevoel omschrijven; irriterend. Gewoonweg vervelend gevoel, maar prima vol te houden. Echter heb ik geen tatoeages op hele pijnlijke plekken, maar ik zou je toch zeker niet laten weerhouden daardoor!

Wil je meer weten over tatoeages? Ga dan naar de Tattoo shop!

Zijn er een aantal onderwerpen die je graag besproken en beschreven zien? Heb jij al tattoeages of zit je te denken om je allereerste tattoeage te laten zetten?
Laat het me weten in de comments hieronder 🙂